ФОРМАЦИЯТА Е „ЗА“ ЕС, НО С ЯСНИ ПРАВИЛА ЗА КОНТРОЛ

Десет малки партии се обединиха в Българско национално обединение. Младата формация ще участва на предсрочните парламентарни избори. Самоопределят се като лявоцентристка и патриотична партия.

Ръководството на партията преговаря с още десет други малки формации, които вероятно ще се присъединят към тях. Обединяване на общите усилия е една от целите на членовете. Националното обединение има изградени свои структури в страната, като основната им целева аудитория са младите хора.

В учредителния договор са набелязани няколко ключови точки, една от които е повишаване на жизнения стандарт в страната, чрез стимулиране на икономиката и предлагане на по-добри условия за малкия и среден бизнес.

Председател на новата формация е Георги Георгиев. Една от заложените точки в програмата на партията, е прекратяване на концесионните договори, които ощетяват страната.

Амбициозна цел на политическата формация, е да върнат българските граждани, които живеят в чужбина.

Сред обединените партии е „Кауза лично“, Асоциация на българските пенсионери, Български наказателен отряд, Асоциация на агроекологичните производители и други.

Партията не зае твърда позиция „за“ или „против“ членството ни в Европейския съюз и НАТО, а лидерът коментира, че това е въпрос, на който би било редно хората да отговорят, чрез провеждането на референдум.

Ще наложим правила, с които да контролираме нашите избраници в Европейския съюз, както и да знаем къде са парите във и извън България.

http://eurocom.bg/news/article/nad-10-malki-partii-se-obediniha-v-bulgarsko-nacionalno-obedinenie